بیانات

فیلترها
فیلترها






کلیدواژه
بیانات
همایش وحدت حوزه و دانشگاه بحث انسان خودنویس است مومن خوشنویس است
list_icon_blue خلاصه جلسه
در این نشست استاد رضایی تهرانی انسان را محور خلقت و خودشناسی را پایه شناخت خدا و جهان دانستند و بیان کردند: علوم غربی در شناخت انسان ناکام‌اند، زیرا روح الهی را نادیده می‌گیرند، درحالی‌که قرآن انسان را «احسن المخلوقین» می‌خواند. انسان موجودی «خودنویس» است؛ هویت او با علم و عملش شکل می‌گیرد و علم حقیقی به‌جای عارض شدن بر نفس، جان او را متحول می‌کند. اعمال انسان در دنیا و آخرت تجسم می‌یابند، همان‌گونه که قرآن و روایات نشان می‌دهند خوردن مال یتیم، خوردن آتش است. مؤمن نه‌تنها خودنویس، که «خوش‌نویس» است؛ مانند فاطمه زهرا (س) که عبادت و اخلاقش تجسم زیبایی‌های الهی بود. ایشان در ادامه بیان داشتند: حوزه و دانشگاه باید برای تربیت اندیشمندان اسلامی متحد شوند، چرا که امروز جذب استعدادها به حوزه‌ها ضرورت دارد زیرا تقلید از الگوهای معصومین (ع) و پرهیز از علم بی‌نفع، کلید ساخت هویت انسانیِ الهی است.
دسته بندی نظام سازی
مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه
مکان دانشگاه علوم پزشکی گناباد
زمان سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
نشست اقتضائات فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی در عصر حاضر
list_icon_blue خلاصه جلسه
استاد رضایی تهرانی در این نشست به ضرورت فعالیت فرهنگی هوشمندانه در عصر مدرنیته تاکید ورزیدند و بیان داشتند: مدرنیسم با ظاهر آزادی‌خواهانه و باطن مستبدانه، سبک زندگی را جهانی کرده است. در ادامه به پنج محور کلیدی: خودسازی، خانواده، خویشاوندان، مدرسه و جامعه با اولویت خودسازی اشاره کردند. ایشان ویژگی‌های عصر حاضر: تغییر سریع، سرعت در ارتباطات و تجربه‌گرایی افراطی برشمردند و فرمودند: تنها نهضت امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه) توانست در برابر سلطه مدرنیسم ایستادگی کند. تربیت نسل دارای "واعظ درونی" و بهره‌گیری از تجربیات معنوی مانند اربعین و در مورد خانواده‌ها با تقویت ارزش‌های دینی و الگوگیری از شهدا می‌توانند مقاومت کنند. توکل به خدا و عمل به تعالیم اهل بیت (علیهم‌السلام) تنها راه نجات از چالش‌های عصر حاضر است.
دسته بندی نظام سازی
مناسبت سالروز ارتحال بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)
مکان مجمع محبین اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم
شبکه
برنامه
زمان یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲
نشست بایدها و نبایدهای طلبگی
list_icon_blue خلاصه جلسه
حضرت آیت الله رضایی تهرانی در این نشست بیان میدارند که حقیقت طلبگی در پنج محور کلیدی ترسیم می‌شود: ۱. آدم شدن؛ یعنی به فعلیت رساندن تمام استعدادهای انسانی، به‌ویژه عقل نظری و عملی، و رهایی از دام شهوات حیوانی. ۲. عالم شدن؛ با عمق‌بخشی به مطالعه، پرهیز از مدرک‌گرایی و تقویت مهارت‌های میان‌رشته‌ای، همان‌گونه که بزرگان مانند علامه طباطبایی نمونه‌اند. ۳. شاگردی امام صادق (ع)؛ با الگوگیری از ایشان که جامع‌العلوم بودند و شاگردانی چون جابر بن حیان پرورش دادند. ۴. نوکری امام زمان (عج)؛ با وظیفه‌محوری در هر شرایطی، از تبلیغ دین تا مقابله با شبهات و دفاع از حریم اسلام. ۵. وارث انبیا بودن؛ با تزکیه نفس و آموزش «کتاب و حکمت» به جامعه، همان‌گونه که پیامبران می‌کردند. پس از انقلاب، روحانیت با پذیرش مسئولیت‌های حکومتی در چارچوب ولایت‌فقیه، رسالت جدیدی یافت، اما همواره باید پاکی و ساده‌زیستی را مانند الگوهایی چون شیخ عبدالله پیاده و امام خمینی (ره) حفظ کند. در ادامه ایشان بیان داشتند که مسیر طلبگی حقیقی، ترکیبی از علم، عرفان و خدمت است.
دسته بندی نظام سازی
مناسبت شروع سال تحصیلی
مکان مدرسه انوار الصادق علیه‌السلام
شبکه
برنامه
زمان دوشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۲